Paragraaf duurzaamheid

Inhoud

D.11.01 In 2030 zijn de gemeentelijke gebouwen energieneutraal.

In 2019 verbruiken een aantal gemeentelijke gebouwen minder fossiele brandstof door inzet van duurzame energie. In het duurzaamheidsplan is de doelstelling opgenomen dat de gemeentelijke gebouwen in 2030 energieneutraal zijn.

O

Het project Maatschappelijk Vastgoed 2025 loopt stevig vertraging op.
Hierdoor schuiven de maatregelen energieneutraal voor een belangrijk deel van de gebouwen portefeuille door in de planning.
We proberen zoveel mogelijk de overige gebouwen aan te pakken.
Hiervoor lopen diverse onderzoeken.

 

D.11.02 We verbruiken minder energie dan in 2018 en de energie die we verbruiken is duurzamer dan daarvoor.

Als gemeente vinden we het belangrijk dat we goed met elkaar en met de aarde omgaan. Daarom willen wij een voorbeeld zijn in duurzaamheid. We streven ernaar om in 2030 een volledig energie neutrale organisatie te zijn. In 2050 willen we een volledig energie neutrale gemeente zijn.

G

Om te kunnen voldoen aan deze maatregel zetten we het duurzaamheidsplan om naar een programma Energieneutrale organisatie in 2030 en energieneutrale gemeente in 2050.

In dit programma verwerken we de relevante data en informatie om te bepalen of we de doelstellingen halen  en of we nog moeten bijsturen.

Bij dit programma zijn we afhankelijk van andere keuzes die we maken, zoals wat gaan we doen met het Maatschappelijk Vastgoed.

Publicatiedatum: 13-05-2019

Inhoud