Meer
Publicatiedatum: 15-06-2017

Inhoud

Terug

3.008 Onderzoeken deelname aan en eventueel uitvoeren van de subsidieregeling duurzaamheid sportaccommodaties

3.008 Onderzoeken deelname aan en eventueel uitvoeren van de subsidieregeling duurzaamheid sportaccommodaties
Projectleider/budgethouder
Kaashoek Lisette
Portefeuillehouder
Maas C.

Status
Gestart

Planning
Startdatum: 31-12-2015
Einddatum: 30-12-2016

Per 1 januari 2016 komt er een nieuwe subsidieregeling energiebesparing en verduurzaming sportaccommodaties. De regeling biedt kansen voor onze gemeente en de sportverenigingen. Om sportverenigingen voor te bereiden om een eventuele subsidieaanvraag in te dienen, zijn we in oktober gestart met een Roadshow, georganiseerd en gecoördineerd door de Energieke Regio Zeeland (de looptijd hiervan is 12 maanden).

Doel daarvan is om zoveel mogelijk sportverenigingen te adviseren over verduurzaming van hun vastgoed. Bovendien kunnen de verenigingen zich voorbereiden op een eventuele aanvraag voor de nieuwe subsidieregeling en een aanvraag reserve leefbaarheid.
Ons doel is om minimaal 2 sportverenigingen een adviestraject te laten volgen.

 Toelichting

G
Kwaliteit

Op 2 januari 2017 kunnen sportverenigingen weer een beroep doen op de landelijke subsidieregeling voor duurzaamheidsmaatregelen aan de sportaccommodatie. Ter voorbereiding op deze nieuwe ronde heeft de gemeente in samenwerking met het EnergieServicePunt Zeeland in september 2016 een bijeenkomst over duurzaamheid gehouden voor sportaanbieders. Er was geen behoefte aan een tweede bijeenkomst.