Omschrijving (toelichting)

Huidige ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen leidt tot veranderingen. We brengen in kaart welke behoefte er is. In samenwerking met Sport Zeeland en lokale partijen (buurtsportcoach, Stichting Welzijn Veere) ondersteunen we sportverenigingen. We zijn met (buiten)sportverenigingen in gesprek over de maatschappelijke veranderingen. Aan de hand van deze gesprekken werken we in 2021 aan een visie. Daarbij werken we scenario’s per tak van sport uit. Deze visie wordt een onderdeel van de omgevingsvisie.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

We hebben onderzoek uit laten voeren naar de toekomstbestendigheid van de Veerse tennisverenigingen en de korfbalvereniging. Deze rapportage is afgerond. We verlengen de erfpachtovereenkomsten met de tennis- en korfbalverenigingen met 5 jaar met hierin een opzegtermijn van 2 jaar. We trekken de periodes van de erfpachtovereenkomsten van de verenigingen gelijk met elkaar, zodat deze tegelijkertijd lopen.

We stelden een nieuw tienjarig onderhoudsplan vast om de jaarlijkse onderhoudsbijdrage van de verenigingen te berekenen.