Omschrijving (toelichting)

In 2020 stelden wij een zogeheten governance model vast. Dit model presenteerden wij in 2021 aan de gemeenteraad inclusief een plan van aanpak.

 

De gemeenteraad stemde in met het plan van aanpak en vroeg de organisatie deze uit te werken voor 1 verbonden partij. Bij aantreden van de nieuwe gemeenteraad dient dit als voorbeeld. Afhankelijk van de informatiebehoefte van de nieuwe gemeenteraad werken wij het governance model daarna uit voor de overige verbonden partijen.

Kwaliteit (indicator)

G

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

In 2022 kwam een geactualiseerd rapport van de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten (VZG) uit waarin afspraken staan over het samenwerken met gemeenschappelijke regelingen.  Het bestuur van de VZG stelde het rapport vast en verzocht de gemeentes om de acties tot uitvoering te brengen. Daarnaast bracht de Raad voor het Openbaar Bestuur het rapport 'Droomland of Niemandsland' waar uitgangspunten worden geformuleerd voor het besturen van regio's. Beide rapporten geven aanleiding om het plan van aanpak te herzien. 

Vanwege het aantreden van een nieuwe gemeenteraad in 2022 werkten wij het Governance model voor verbonden partijen niet verder uit. Wij stelden een raadsinformatiebijeenkomst voor om de gemeenteraad bij te praten en afspraken te maken over het vervolg. Deze raadsinformatiebijeenkomst is in januari 2023 ingepland.