Omschrijving (toelichting)

Als gevolg van nieuwe verkeersstromen op Walcheren is de verkeersintensiteit op de doorgaande route door Grijpskerke toegenomen. De verwachting is dat de intensiteit nog verder toeneemt. In 2021 zijn we gestart met het proces om een duurzame oplossing te vinden voor deze problematiek. In 2023 zetten we de volgende stappen in het proces. Eind 2023 hebben we duidelijkheid over de oplossingirchting.

Kwaliteit (indicator)

O

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Eind 2021 heeft de raad de startnotitie vastgesteld. Daarmee is  vastgelegd wat het verkeersprobleem is, hoe de gemeente dit probleem per fase gaat aanpakken en hoe de projectorganisatie is samengesteld. Begin 2e kwartaal 2022 is een start gemaakt met het opstellen van een Programma van Eisen (PvE).  In december 2022 is dit opgeleverd.  In het 2e kwartaal wordt het PvE aangeboden aan het college.  De raad is 2 maanden later aan zet. Half 2023  vormt het PvE de basis waarop de offerte uitvraag voor een variantenstudie wordt uitgezet.

Parallel aan deze studie loopt een studie naar de Routekaart voor de verkeersstreng N57/Serooskerke - Grijpskerke - Aagtekerke - Domburg. Deze route kent verschillende wegbeheerders, namelijk de gemeente Veere, provincie Zeeland en het waterschap Scheldestromen. In deze studie wordt per deeltraject op hoofdlijnen aangegeven welke aanpassingen  nodig zijn en welke kosten daarmee gepaard gaan. Vervolgens wordt een voorstel gedaan hoe de verschillende deelprojecten in goede samenhang uitgevoerd kunnen worden.