Omschrijving (toelichting)

De GGD voert taken uit op het gebied van voorlichting, openbare geestelijke gezondheidszorg, epidemiologie, infectieziektebestrijding, milieu en geneeskundige hulpverlening in de regio (GHOR). Hierdoor ontstaat een veiligere leefomgeving voor onze inwoners en wordt de fysieke en geestelijke gezondheid verbeterd. De GGD rapporteert jaarlijks over haar activiteiten in het jaarverslag. Verder registreert de GGD de vaccinatiegraad en voert zij bevolkingsonderzoeken uit. 

Kwaliteit (indicator)

G

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

U stemde in met de Programmabegroting gemeenschappelijke regeling (GR) GGD 2023 en de aangepaste meerjarenraming voor het onderdeel Inkooporganisatie Jeugdhulp Zeeland (IJZ).  We stelden samen met andere gemeenten en de GGD het overdrachtsdocument op voor het nieuwe Algemeen Bestuur van GGD Zeeland.

U stemde in met de 1e en 2e begrotingswijziging 2023. Met de hogere gemeentelijke bijdrage  wil GGD Zeeland de basis op orde gaan brengen. Daarnaast wordt Nu Niet Zwanger toegevoegd aan het takenpakket van de GGD. We gaven bij GGD Zeeland aan dat er goed gemonitord dient te worden ten aanzien van 1e begrotingswijziging 2023.