Omschrijving (toelichting)

Onderdeel van de dorpsontwikkeling Aagtekerke is de ontwikkeling van Bouwlust III. We pakken de uitgifte van woningbouwgronden in het project Bouwlust III in Aagtekerke op. De grondexploitatie en het stedenbouwkundig plan is in juli 2021 door de raad vastgesteld. Op basis van de stedenbouwkundige plannen wordt een beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan opgesteld. Daarnaast onderzoeken we samen met het dorp Aagtekerke de mogelijkheden voor het verplaatsen van de skatebaan, naast het plangebied.   Na vaststelling van het bestemmingsplan wordt gestart met de kaveluitgifte en het bouwrijp maken.

Kwaliteit (indicator)

G

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Het ontwerp bestemmingsplan heeft van 30 juni tot en met 10 augustus 2022 ter inzage gelegen.  Onder meer naar aanleiding van de zienswijzen zijn vier vrijstaande woningen aan de noordzijde van het plangebied vervangen door zes tweekappers. Met deze wijziging van het plan kunnen we beter invulling geven aan de landelijke roep meer woningen toe te voegen, sluiten we aan op het concept programma Wonen en geven we invulling aan de zienswijzen.  Het bestemmingsplan is op 29 september 2022 gewijzigd vastgesteld en werd per 25 november 2022 onherroepelijk. De verkoop van 16 vrije kavels in het plangebied is per 2 december 2022 gestart. Deze staat open tot en met 19 januari 2023. 

Vanuit de dorpsraad is er draagvlak de skatebaan te verplaatsen. Het participatietraject met de dorpsraad naar de nieuwe locatie van de skatebaan of vervangende voorziening loopt nog. In verband met het belang van woningbouw is de dorpsraad het ermee eens de huidige skatebaan bij bouwrijp maken alvast te slopen zonder dat er een nieuw plan ligt.

De koopovereenkomst met Zeeuwland is in concept opgesteld. Zeeuwland zal hier vijf levensloopbestendige sociale huurwoningen bouwen. 

Medio mei 2023 wordt Bouwlust III bouwrijp opgeleverd.