Omschrijving

  • Participatienota: We handelen in participatie trajecten steeds volgens onze (nieuwe) participatienota en leveren van elk participatietraject een evaluatierapport op.

 

  • Rekenkameronderzoek: We voeren het plan van aanpak n.a.v. de aanbevelingen van het in 2022 gehouden rekenkameronderzoek participatie uit.

 

  • We stellen een projectleider aan die leiding geeft aan de uitvoering van het gecombineerde plan van aanpak n.a.v. de rekenkameronderzoeken participatie en dienstverlening. Daarbij hoort ook de coaching van medewerkers in de externe communicatievaardigheden.

 

  • We professionaliseren het fenomeen kern-ambtenaar en nemen daarvoor structureel middelen (€ 85.000) op in de begroting. Dit versterkt o.a. de relatie met stads- en dorpsraden en helpt bij het voorbereiden van beleid.  

Kwaliteit (indicator)

O

Stand van zaken

We hebben voor de uitvoering van de aanbevelingen van het rekenkameronderzoek participatie een projectplan gemaakt en de uitvoering daarvan loopt volgens planning. Over 2023 zijn we binnen de budgetten rond participatie gebleven.

Om deze doelstelling te realiseren, volgen we in onze participatietrajecten steeds onze participatienota en evalueren we de participatietrajecten. Om participatie binnen de gemeente stevig te verankeren, is vanaf januari 2023 een participatiecoach aangetrokken. Begin 2023 zijn beide (overkoepelend) kernambtenaren (gezamenlijk 1 fte) gestart. Zij ondersteunen participatie in diverse kernen en zijn een verbindende link tussen de gemeente en de stads- en dorpsraden. Om participatie breder te trekken, zijn in 2023 voorbereidingen getroffen voor de implementatie van het digitaal participatieplatform Doemee.veere.nl. Dit platform is in februari 2024 live gegaan.

Elkaar vinden in participatie  vinden wij belangrijk. Goede afstemming van wederzijdse verwachtingen bij een participatietraject is voor 2024 een aandachtspunt.

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G