Omschrijving

Afhankelijk van de informatiebehoefte van de raad passen wij het Governance model toe op verbonden partijen. We houden daarbij rekening met de aanbevelingen uit het rapport “Droomland of Niemandsland” van de Raad voor het Openbaar bestuur. Begin 2023 is hier een raadsinformatiebijeenkomst voor gepland.

Kwaliteit (indicator)

G

Stand van zaken

In januari hielden we een RIB waarin we een algemene toelichting gaven op samenwerking binnen verbonden partijen en ook een concept plan van aanpak presenteerden. Om dit plan van aanpak verder te onderbouwen stelden we een afstudeeropdracht op voor een HZ student met als hoofdvraag:  " Hoe moeten de governance processen van de gemeente Veere worden ingericht voor de verbonden partijen zodat de raad voldoende grip kan hebben". 

In de auditcommissie van 14 juni 2023 is een terugkoppeling gegeven van het onderzoek verbonden partijen van de afstudeeropdracht bij het cluster Governance. Vanuit het cluster Governance zal een nota verbonden partijen worden opgesteld waarin de governance wordt toegelicht. Hierin wordt een aanpak rondom sturing opgenomen zoals bijvoorbeeld het opstellen van een dienstverleningsovereenkomst. Hierbij nemen wij de instrumenten van de VZG als uitgangspunt.

 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

--