Omschrijving

Bezoekers van Veerse kernen gebruiken steeds meer en vaker de fiets als vervoersmiddel. Geparkeerde fietsen kunnen voor overlast zorgen. In overleg met de lokale adviesorganen bekijken we waar extra fietsparkeerplaatsen gewenst zijn. Waar mogelijk realiseren we extra fietsparkeerplaatsen.

 

In lijn met het GVVP en het Parkeerbeleidsplan vormen we waar nodig reguliere autoparkeerplaatsen om tot fietsparkeerplaatsen.

Kwaliteit (indicator)

O

Stand van zaken

In de kernen Dishoek, Veere en Zoutelande bepaalden we in overleg met de adviesorganen tijdens de evaluatie parkeerbeleid 2022  op welke locaties extra fietsparkeerplaatsen gewenst zijn. Dit werkten we verder uit. Voor Dishoek en Zoutelande leidt dit tot uitvoering. In Veere niet. Daar bleek geen draagvlak onder de inwoners voor de gekozen oplossing.  We gaan in gesprek met de inwoners van de stad Veere om te bekijken óf extra fietsparkeerplaatsen gewenst zijn en als die gewenst zijn wat een geschikte locatie is. De overige locaties worden in het eerste kwartaal van 2024 uitgevoerd. 

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

O