Omschrijving

Om het herstel van de balans tussen toerisme en leefbaarheid te bereiken stellen wij een ontwikkelkader verblijfsaccommodaties op. Hierin sturen wij op balans waardoor wij terughoudend zijn met het toestaan van de groei van recreatieve accommodaties. Tegelijkertijd spelen wij in op kansen zodat de vrijetijdssector gezond en vitaal blijft en waarde toevoegt aan de leefbaarheid. Dit sluit aan bij de Omgevingsvisie Veere 2047. Deel 1 van het ontwikkelkader is in december 2021 vastgesteld. Deel 2 stellen we in 2023 vast.

Kwaliteit (indicator)

G

Stand van zaken

 Bij de toekomstgerichte ontwikkeling van de verblijfsrecreatieve sector zetten we in op verduurzaming en kwaliteitsverbetering van het bestaande aanbod, zonder per se te moeten groeien in eenheden. Met oog op het behouden en versterken van het draagvlak voor het toerisme onder de lokale bevolking hechten we grote waarde aan de bijdrage welke de gehele verblijfsrecreatie sector toevoegt aan de Veerse samenleving en aan het Veerse landschap. We zetten in op het niet verder laten toenemen van de maatschappelijke en ecologische voetafdruk van het verblijfstoerisme.
Uitgangspunt hierbij is dat we een jaarrond aantrekkelijke bestemming blijven. Waar er sprake is van nieuwe verblijfsaccommodaties of een beperkte toegestane uitbreiding in het aantal verblijfsrecreatieve eenheden gelden er strikte voorwaarden waaronder we hiervoor toestemming verlenen.

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G